Zagreba Lajfhaki

Tajni sastojak koji džem od jabuka čini vrlo ukusnim: napomena za domaćice

Mnogi ljubitelji slatkog jednostavno obožavaju džem od jabuka.

U isto vrijeme, ne znaju svi gurmani da desert može biti još ukusniji.

Postoji tajni sastojak zbog kojeg se okus pekmeza dobro otkriva.

Svijetla aroma, čudno, pojavit će se zahvaljujući jednom kiselom aditivu, kojeg karakterizira lagana gorčina.

Fotografija: Pixabay

O kakvom suplementu govorimo?

Tajna nevjerojatno ukusnog džema od jabuka je korištenje brusnica.

Trebat će vam oko 100 grama ove bobice.

Recept za ukusan džem od jabuka

Prvo morate uzeti pola kilograma jabuka. Voće nije potrebno guliti. Ali potrebno je ukloniti dio ploda u kojem su sjemenke.

Jabuke treba izrezati na male kockice. Dobivenu voćnu masu treba staviti u lonac i prekriti 250 grama granuliranog šećera. Nakon 30 minuta možete početi kuhati.

Pola sata nakon početka toplinske obrade voća dodajte masu od brusnice u posudu (da biste je pripremili, samo nasjeckajte bobice u procesoru hrane).

Za pet minuta ukusni džem će biti gotov.

Ranije smo podijelili recept za vlažnu čokoladnu tortu za novogodišnji stol.

Exit mobile version