Zagreba Lajfhaki

Tek nakon toga dodajte heljdu u vodu: uvijek ispadne mrvičasta – tajna kuhara

Nije uvijek moguće kuhati heljdu tako da ispadne mrvičasta.

Međutim, postoji jednostavan način. Tajnu pripreme mrvičaste heljde govori kulinarski stručnjak izdanja mreže Belnovosti, kuharica, pekarica četvrte klase Yulia Arkhipova.

Kako heljdu napraviti mrvičastom

Kratko prženje zrna prije kuhanja pomoći će vam da dobijete mrvičastu heljdu.

Bolje je pržiti na maslacu. Zagrijte tavu, dodajte ulje, dodajte heljdu i pržite 3 minute uz miješanje.

Zatim prebacite heljdu u lonac s vodom i kuhajte na uobičajeni način. Za jednu čašu heljde potrebne su dvije čaše vode.

Fotografija: © Belnovosti

Da biste dobili bogatiji okus, heljdu možete prokuhati u juhi od mesa, povrća ili gljiva.

Prethodno je stručnjak objasnio koje pogreške onemogućuju kuhanje pahuljastog omleta.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version