Tikvice ili tikvice: što je zdravije i u čemu je razlika?

Mnogi ljudi pogrešno vjeruju da su tikvice i tikvice isto povrće, koje se drugačije naziva.

Istina je da i prvo i drugo doista predstavljaju povrće. Ali oni nisu ista stvar – oni su različiti.

Što je tikvica? Raznolikost bundeve. U pravilu je izvana jednobojan, to jest bez pruga i mrlja.

A zucchini je talijanska varijacija tikvica. Kora mu je tamnozelena, ponekad (i često) s prugama.

U usporedbi s tikvicama, okus tikvica je mekši i delikatniji, dok je prva hrskavija i elastičnija.

tikvica
Fotografija: © Belnovosti

Dok tikvice mogu biti slatke ili blago gorke, tikvice su u tom pogledu uvijek “neutralne” i svježe.

Zajedničko im je da sadrže malo kalorija – samo 16 kcal na sto grama.

Tikvice sadrže više kalija i vitamina B1, B6, B2; tikvice sadrže vitamine B1, B2, B9, A, E, PP i željezo.

Liječnici preporučuju konzumaciju oba povrća kako bi se osiguralo normalno funkcioniranje kardiovaskularnog sustava i spriječile bolesti srca.

A dijetalna vlakna koja imaju hrane crijevnu mikrofloru i smanjuju razinu kolesterola i šećera u krvi.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki