Mnogi ljudi pogrešno vjeruju da su tikvice i tikvice isto povrće, koje se drugačije naziva.
Istina je da i prvo i drugo doista predstavljaju povrće. Ali oni nisu ista stvar – oni su različiti.
Što je tikvica? Raznolikost bundeve. U pravilu je izvana jednobojan, to jest bez pruga i mrlja.
A zucchini je talijanska varijacija tikvica. Kora mu je tamnozelena, ponekad (i često) s prugama.
U usporedbi s tikvicama, okus tikvica je mekši i delikatniji, dok je prva hrskavija i elastičnija.
Dok tikvice mogu biti slatke ili blago gorke, tikvice su u tom pogledu uvijek “neutralne” i svježe.
Zajedničko im je da sadrže malo kalorija – samo 16 kcal na sto grama.
Tikvice sadrže više kalija i vitamina B1, B6, B2; tikvice sadrže vitamine B1, B2, B9, A, E, PP i željezo.
Liječnici preporučuju konzumaciju oba povrća kako bi se osiguralo normalno funkcioniranje kardiovaskularnog sustava i spriječile bolesti srca.
A dijetalna vlakna koja imaju hrane crijevnu mikrofloru i smanjuju razinu kolesterola i šećera u krvi.