Zagreba Lajfhaki

Tjestenina s mesom, rajčica sa sirom: koje još namirnice ne biste smjeli jesti zajedno?

Nisu sve kombinacije hrane bezopasne. Štoviše, neki od njih mogu naškoditi tijelu.

Zatim ćemo vam reći od čega je bolje suzdržati se radi vlastitog zdravlja.

Specifične nepoželjne kombinacije navela je kuharica Yulia Arkhipova, stručnjakinja internetske publikacije BelNovosti.

Tjestenina i meso

Vrlo popularna kombinacija među mnogima. Kažu da je ukusno!

To je tako, ali nutricionisti ističu da ako često jedete tjesteninu s mesom, može doći do nadutosti i težine u želucu.

Fotografija: © Belnovosti

Sir i rajčice

Kiseline sadržane u rajčicama reagiraju s kalcijem koji se nalazi u bijelom siru.

Zbog toga se u zglobovima pojavljuju specifične naslage i zbog toga oni počinju jako boljeti.

Riba i mlijeko

Mlijeko ometa proizvodnju želučanog soka potrebnog za probavu ribe.

Iz tog razloga ova kombinacija dovodi do probavnih smetnji i bolova u trbuhu.

Krompir i meso

Dovodi do težine u želucu. Nutricionisti preporučuju prvo jesti krumpir, a nakon pola sata – meso.

Mlijeko i peciva

Kako je ukusno jesti pecivo s mlijekom! Ali opasno je: postoji velika vjerojatnost da dobijete žgaravicu i fermentaciju u želucu.

Ranije smo vam rekli s čime ne smijete jesti heljdu.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version