Tijesto za pite možete pripremiti na običnom kefiru i nije tako teško kao što se čini.
Ali morate znati neke trikove kako bi tijesto bilo prozračno.
Stručnjakinja mrežne publikacije BelNovosti Yulia Arkhipova, kuharica i pekarka četvrte kategorije, ispričala je kako pripremiti univerzalno tijesto za pite s bilo kojim nadjevom.
Potreban:
- kefir 250 ml;
- brašno 450 gr;
- jaje 1 kom;
- biljno ulje 20 g;
- maslac 20 g;
- šećera 1 žlica. l;
- sol 0,5 žličice;
- soda 1 žličica.
Kako kuhati
1. Topli kefir ulijte u posudu i dodajte jaje, šećer i sol, miješajte dok se potpuno ne otopi.
2. U dobivenu masu dodajte biljno ulje i rastopljeni maslac.
3. Brašno i sodu pomiješati i prosijati u zdjelu, zamijesiti tijesto.
4. Nakon što ste zamijesili tijesto, namažite ga biljnim uljem i ostavite 15 minuta ispod prozirne folije.
Rezultat će biti elastično i elastično tijesto, a pite na njemu možete pripremiti s bilo kojim nadjevom.