Tradicionalne njemačke zvjezdice od cimeta

Ove zvijezde su obavezni dio božićnog stola u Njemačkoj. Smatra se da je njihova priprema počela u 16. stoljeću. Budući da su cimet i šećer u to vrijeme bili izuzetno skupe namirnice, samo su bogati Nijemci imali priliku uživati ​​u ovoj svečanoj slastici. U domovima “običnih” ljudi tradicija njihove izrade započela je negdje u 19. stoljeću.

Zanimljivo, što duže stoje, to su mekši.

Potrebni sastojci za kiflice s cimetom:

200 g mljevenih badema

140 g šećera u prahu

2 bjelanjka

2 žlice cimeta

prstohvat soli

Pogledajte više:

Način pripreme:

Bjelanjke istucite zajedno sa šećerom u prahu. Ostavite četvrtinu šalice smjese za glazuru.

U preostalu smjesu umiješajte mljevene bademe, cimet i sol. Miješati dok se ne dobije homogena smjesa. Dobivenu smjesu zamotajte u plastičnu foliju i stavite u hladnjak da se stegne oko 30 do 60 minuta.

Zagrijte pećnicu na 150 Celzijevih stupnjeva. Pripremite dva pleha i obložite ih papirom za pečenje.

Ohlađenu smjesu stavite na ravnu površinu koju ste posuli običnim šećerom. Smjesu razvaljajte na debljinu od oko jednog centimetra.

Zvjezdastim izrezivačem izrežite tijesto i oblikujte zvjezdice pa ih slažite na papir za pečenje. Ostatak tijesta ponovno premijesite, poravnajte i ponovno oblikujte u zvjezdice. Ponavljajte postupak dok ne potrošite sve sastojke.

Biskvite premažite smjesom od bjelanjaka i šećera u prahu za glazuru.

Pecite kekse u prethodno zagrijanoj pećnici na 150 stupnjeva Celzijusa oko petnaestak minuta, dakle dok biskvit ne izgleda pečeno, a glazura još uvijek bijela.

Ostavite kolačiće da se potpuno ohlade prije posluživanja.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki