Zagreba Lajfhaki

Trebam li prati sušeno voće prije jela: pronađen je odgovor na goruće pitanje

Neko kupljeno sušeno voće mora se isprati pod vodom, dok se drugo može jesti bez pranja. Što učiniti u određenoj situaciji ovisi o proizvođaču.

Dakle, ako ste kupili suhe marelice ili suhe šljive na težinu, to jest, velikodušno su ih izlili lopaticom iz velike vrećice ispred vas, ne možete bez “dezinfekcije”.

Kako biste bili sigurni da na osušenom voću nema pijeska, prašine i drugih nečistoća, sipajte ga u široku zdjelu, prelijte kipućom vodom i ostavite da odstoji.

Zatim poslasticu stavite na sito i dodatno isperite prokuhanom vodom. To će pomoći ukloniti sitne ostatke iz nabora.

Fotografija: Pixabay

Također je vrijedno oprati sušeno voće stavljeno u jeftine ladice i zamotano u filmove – iako nisu pakirani pred vašim očima, najvjerojatnije se to dogodilo upravo u skladištu.

Ali tvornički proizvedeni proizvodi izazivaju više povjerenja.

Na etiketi se u pravilu, uz sve ostale podatke, nalazi i podatak o tome je li voće kuhano na pari ili ne, treba li ga prije “kušanja” oprati ili će taj postupak biti nepotreban.

Pa, možemo dati definitivan odgovor o suhom voću, koje se prodaje u vrećicama i zatvorenim pakiranjima.

Budući da je ovaj proizvod klasificiran kao međuobrok, potpuno je spreman za konzumaciju, na primjer, poput kruha ili kobasice – ti se proizvodi ne peru, zar ne?

Ranije smo razgovarali o tome kako pravilno pohraniti sušeno voće kod kuće.

Exit mobile version