U boršč ne dodajte kiselo vrhnje, već ovo piće: ispast će mnogo ukusnije

Kiselo vrhnje smatra se klasičnim dodatkom boršču.

Zahvaljujući fermentiranom mliječnom proizvodu, juha od rubina postaje ukusnija: pojavljuje se ugodan kremasti okus.

Osim toga, jelo dobiva bolju konzistenciju – postaje gušće.

Kiselo vrhnje također čini boršč zasitnijim.

Ali što učiniti ako u hladnjaku nema ambalaže s popularnim fermentiranim mliječnim proizvodom?

boršč
Fotografija: © Belnovosti

Stručnjak u kulinarskom području izdanja mreže Belnovosti, kuharica, pekar četvrte kategorije, Yulia Arkhipova, žuri zadovoljiti gurmane: postoji vrlo vrijedna alternativa kiselom vrhnju.

Što dodati boršču umjesto kiselog vrhnja

Ima li boca kefira u hladnjaku? Radujte se: imate što dodati juhi.

Da, nemojte se iznenaditi! Kefir vrlo dobro može djelovati kao “preljev” za boršč.

Štoviše, ovaj fermentirani mliječni napitak, čudno, savršeno ide uz popularno prvo jelo.

Ali nemojte žuriti: morate pričekati da se juha izlivena u tanjur barem malo ohladi.

Kada boršč više nije jako vruć, možete mu dodati malo kefira (oko trećine čaše po porciji) i dobro promiješati.

Postoji još jedna važna točka: boršč začinjen fermentiranim mliječnim napitkom mora se odmah pojesti. Uz ovaj dodatak, juha se neće dugo čuvati.

Zahvaljujući sastojku kefira, boršč dobiva nježnost i vrlo zanimljivu notu okusa.

Ranije je gurmanima rečeno što dodati kotletima za pahuljastost i sočnost.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki