Ako želite dobiti izvrsno jelo za ručak, tada se tijekom procesa kuhanja trebate sjetiti dodatnih sastojaka koji pozitivno utječu na teksturu i okus kotleta.
Mnogi ljudi su navikli dodavati luk za sočnost, ali prikladno je i drugo povrće.
Na primjer, možete obratiti pozornost na sirovi ribani krumpir, rajčicu, kupus ili bundevu.
Osim toga, kako napominju kulinarski stručnjaci, kotleti će biti sočniji ako u mljeveno meso dodate malo sitno zdrobljenog leda ili samo hladne vode.
Prilikom prženja će višak vode ispariti, ali će ostati sok od mesa.
Važno je ne pretjerati s količinom dodatnih sastojaka, inače će se kotleti raspasti u tavi.
Također je vrijedno dodati da su mnogi navikli dodavati jaja u mljeveno meso, vjerujući da takav proizvod pomaže u lijepljenju svih komponenti. To je pogrešno.
Potrebno je uzeti u obzir da će se bjelanjak prilikom prženja brzo zgrušati, što znači da će jelo biti žilavo i ne baš ukusno.
Ako u pripravak želite dodati jaje, ograničite se na jedan žumanjak.
Ranije smo vam rekli što dodati maloj količini mljevenog mesa da biste napravili cijelu planinu kotleta.