Zagreba Lajfhaki

U čemu marinirati piletinu kako bi se miris zadržao po dvorištu: susjedi će sliniti

Nema ništa komplicirano u kuhanju piletine, ali unatoč tome, mnoge domaćice na kraju imaju pticu presušenu, spaljenu ili ostave nekuhanu.

Međutim, od svih ovih nevolja bit ćete osigurani ako poslušate savjet stručnjaka iz mrežne publikacije BelNovosti, kuharice Julije Arkhipove, koja preporučuje pečenje piletine u vrećici.

Tako će meso zadržati sočnost i ravnomjerno se ispeći.

Ali to nisu svi trikovi: kako bi jelo bilo uistinu ukusno i aromatično, trebali biste pripremiti marinadu prikladnu za piletinu.

Za pripremu ovog jela trebat će vam piletina, krumpir, luk, češnjak, začini, čili umak i soja umak.

Fotografija: © Belnovosti

Za početak narežite krumpir na kockice, nasjeckajte luk i češnjak, a piletinu operite, osušite i pospite začinima.

Dodajte malo umaka od čilija, češnjaka i malo soja umaka i ostavite pticu da se marinira u ovoj smjesi 30-40 minuta.

Zatim piletinu, krumpir, luk i češnjak stavite u vrećicu za pečenje, dobro zatvorite vrećicu i stavite peći u pećnicu zagrijanu na 200 stupnjeva oko 35 minuta.

Budite spremni na činjenicu da će tijekom kuhanja vaš dom ispuniti jedinstvenim mirisom kojem ćete teško odoljeti.

Ranije smo vam rekli kako kuhati ukusan omlet sa svježim sirom.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version