Zagreba Lajfhaki

U kakvu vodu baciti smrznute knedle – hladnu ili kipuću: uobičajena pogreška među gurmanima

Ogromna popularnost kupovnih knedli je razumljiva: takvo se jelo priprema jednostavno i brzo.

Jednostavno stavite poluproizvod u posudu s vodom na štednjaku i pričekajte nekoliko minuta.

Gurmani koji nemaju puno vremena za pripremu hrane vrlo su zadovoljni: brzo i bez puno truda dobiju potpuno ukusno jelo.

Postoji samo jedna greška koja može pokvariti jelo.

Pogreška je povezana s temperaturom tekućine u koju se šalju smrznute okruglice.

Fotografija: Pixabay

U kakvu vodu stavljati knedle?

Veliku grešku čine gurmani koji poluproizvod stavljaju u hladnu vodu i tek onda pale plamenik.

U tom će se slučaju okruglice slijepiti, a izgubit će i svoju sočnost i blistavi okus, naglašava Yulia Arkhipova, stručnjakinja za kuhanje u internetskoj publikaciji Belnovosti, kuharica i pekar četvrtog razreda.

Saznavši za te posljedice, mnogi će gurmani vjerojatno napraviti još jednu pogrešku: poslat će poluproizvod u kipuću tekućinu.

U ovom slučaju rezultat će također biti loš. Ako smrznute knedle završe u kipućoj vodi, rizik od oštećenja tijesta postat će vrlo visok. Sve je zbog nagle promjene temperature.

Mnoge knedle će puknuti. Rezultat očito nije jelo koje osoba želi jesti.

Osim toga, pojava knedli u kipućoj vodi prepuna je, opet, njihovog lijepljenja.

Dakle, smrznute knedle treba uliti u šerpu s vrućom vodom koja još nije počela ključati. Poželjno je da do tog vremena temperatura tekućine bude oko 50 stupnjeva.

Ako se ovaj uvjet ispuni, jelo će ispasti savršeno: aromatično i neljepljivo.

Prethodno su navedene ljetne juhe koje su bile popularne u SSSR-u.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version