U kakvu vodu stavljati krumpir kad se kuha – hladnu ili vruću? Točan odgovor mnoge će iznenaditi

Na prvi pogled nema ništa teško u pripremi kuhanog krumpira.

Potrebno je oguliti i izrezati gomolje, dobivene komade baciti u tavu s hladnom vodom na štednjaku i uključiti plamenik.

Nakon otprilike pola sata jelo će biti gotovo.

Mnoge domaćice uvijek se drže upravo ovog plana, a da nisu ni svjesne grube pogreške učinjene na samom početku procesa.

Ispostavilo se da krumpir koji namjeravate kuhati ne smijete stavljati u vodu niske temperature.

krumpir
Fotografija: © Belnovosti

Povrće treba biti u tavi nakon što tekućina počne kuhati.

Stručnjak za kulinarstvo mrežne publikacije Belnovosti, kuharica, pekar četvrte kategorije, Yulia Arkhipova, objasnila je zašto je potrebno tako postupiti.

Zašto stavljati krumpir u kipuću vodu?

Odgovor je jednostavan: kako bismo sačuvali dobrobiti povrća.

Osim toga, ovaj pristup omogućuje vam da dobijete jelo idealne konzistencije i svijetle arome.

Zahvaljujući ulasku u kipuću vodu, škrob se ne ispire. Osim toga, krumpir zadržava korisne komponente, uključujući vitamine.

Povrće koje je “preživjelo” oštru promjenu temperature ne postaje vodenasto i postaje mrvljivo.

Ranije su gurmanima govorili kojom vodom zalijevati kiflice – hladnom ili vrućom.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki