Na prvi pogled nema ništa teško u pripremi kuhanog krumpira.
Potrebno je oguliti i izrezati gomolje, dobivene komade baciti u tavu s hladnom vodom na štednjaku i uključiti plamenik.
Nakon otprilike pola sata jelo će biti gotovo.
Mnoge domaćice uvijek se drže upravo ovog plana, a da nisu ni svjesne grube pogreške učinjene na samom početku procesa.
Ispostavilo se da krumpir koji namjeravate kuhati ne smijete stavljati u vodu niske temperature.
Povrće treba biti u tavi nakon što tekućina počne kuhati.
Stručnjak za kulinarstvo mrežne publikacije Belnovosti, kuharica, pekar četvrte kategorije, Yulia Arkhipova, objasnila je zašto je potrebno tako postupiti.
Zašto stavljati krumpir u kipuću vodu?
Odgovor je jednostavan: kako bismo sačuvali dobrobiti povrća.
Osim toga, ovaj pristup omogućuje vam da dobijete jelo idealne konzistencije i svijetle arome.
Zahvaljujući ulasku u kipuću vodu, škrob se ne ispire. Osim toga, krumpir zadržava korisne komponente, uključujući vitamine.
Povrće koje je “preživjelo” oštru promjenu temperature ne postaje vodenasto i postaje mrvljivo.
Ranije su gurmanima govorili kojom vodom zalijevati kiflice – hladnom ili vrućom.