U kojem obliku je svinjska mast zdrava za jelo? Ispostavilo se da mnogi nemaju pojma

Svinjska mast je vrlo zdrav proizvod, sadrži velike količine vitamina A, D i E, te kalcija, natrija, magnezija, fosfora, mangana, cinka, željeza, bakra i selena.

Masne kiseline sadržane u svinjskoj masti imaju koleretski učinak i povećavaju proizvodnju dobrog kolesterola, što pomaže u smanjenju rizika od razvoja ateroskleroze.

Svinjska mast se od ostalih masti razlikuje po sadržaju arahidonske kiseline koja je neophodna za normalno funkcioniranje srca i imunološkog sustava.

Međutim, iznimno je važno pravilno koristiti ovaj korisni proizvod.

U kojem obliku je korisno jesti svinjsku mast?

Budući da mast prženjem gubi korisna svojstva, bolje ju je jesti posoljenu.

salo
Fotografija: © Belnovosti

Ne možete jesti puno masti svaki dan. Zdrava odrasla osoba može konzumirati najviše 30-40 grama svinjske masti dva do tri puta tjedno.

Svinjska mast je kontraindicirana kod bolesti crijeva, pankreatitisa i žučnih kamenaca.

Također se ne preporučuje konzumiranje ovog proizvoda na prazan želudac jer to može dovesti do upale gušterače.

Ranije smo podijelili kako napraviti osvježavajuću hladnu juhu.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki