Zagreba Lajfhaki

U kojoj vodi i koliko dugo treba namakati grašak da omekša: neće svaka domaćica točno odgovoriti

Da bi grašak brže prokuhao, namoči se određeno vrijeme u vodi.

O nijansama namakanja graška govorila je Yulia Arkhipova, stručnjakinja u mrežnoj publikaciji Belnovosti u području kuhanja, kuharica i pekar četvrtog razreda.

U kojoj vodi i koliko dugo se namače grašak?

Prije namakanja, grašak se mora sortirati i temeljito oprati (voda bi trebala postati bistra).

Možete se namakati i u hladnoj i u vrućoj vodi. Grašak se namače u hladnoj vodi 5-6 sati, idealno preko noći.

Ako se grašak prelije kipućom vodom, potrebno ga je namakati jedan i pol do dva sata.

Fotografija: © Belnovosti

Ako je grašak podijeljen, potrebno je puno manje vremena za namakanje. Samo potopite grašak u kipuću vodu pola sata.

Prethodno je stručnjak rekao kako pripremiti vitaminsku salatu od mladog kupusa.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version