U kojoj vodi kuhati i koliko soli dodati: kuhar je rekao kako kuhati ukusne krumpire

Kuhani krumpir može se nazvati jednim od najjednostavnijih jela. Čini se da u njegovoj pripremi nema ništa komplicirano, ali postoji nekoliko značajki koje svakako vrijedi uzeti u obzir. Stoga je vrijedno detaljnije razumjeti u kakvoj vodi kuhati krumpir i koliko soli treba dodati.

Stručnjak mrežne publikacije BelNovosti Yulia Arkhipova, kuharica i pekar četvrte klase, rekla nam je što učiniti u ovom slučaju.

Kakvu vodu trebam koristiti?

Prvi korak do savršenog krumpira je odabir prave vode za kuhanje.

Čista, svježa voda je idealna jer nema nečistoća ili aditiva koji mogu promijeniti okus krumpira.

Također je važno koristiti dovoljno vode kako bi krumpir bio potpuno potopljen tijekom kuhanja.

Krumpir
Fotografija: © Belnovosti

Koliko soli dodati

Sol igra ključnu ulogu u kuhanju krumpira jer pomaže da se istakne njihov prirodni okus. No, doziranje soli treba biti umjereno kako se jelo ne bi presolilo.

Obično se preporučuje dodati oko 10 grama soli na 1 litru vode, ali to može varirati ovisno o ukusu.

Važno je zapamtiti da kasnije uvijek možete dodati još soli ako je potrebno, ali je ne možete ukloniti.

Kako pripremiti krumpir za kuhanje

Prije svega je potrebno oguliti krumpir i narezati ga na komade jednake veličine kako bi se ravnomjerno skuhao.

Zatim morate staviti krumpir u lonac s pripremljenom vodom i dovesti do vrenja. Nakon što voda proključa, trebate pričekati oko 20 minuta. U ovoj fazi mnogi savjetuju testiranje vode na sol kako bi se odredila idealna doza.

Kako provjeriti spremnost

Kako biste bili sigurni da je spreman, možete ga probosti običnom vilicom. Ako se krumpir može lako probušiti, gotov je.

Ako vilica uđe s naporom, tada biste trebali nastaviti kuhati. Vrijedno je zapamtiti da se krumpir vrlo lako raskuha, stoga uvijek treba biti oprezan.

Prethodno smo vam rekli kako pripremiti klasičnu marinadu za roštilj.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki