Zagreba Lajfhaki

U restoranu su kotleti uvijek ukusniji: ovo kuhari nikad ne dodaju, ali domaćice bez toga ne kuhaju kotlete

Restoranski kotleti uvijek su ukusniji od domaćih, a sve zato što restorani ne dodaju kruh i neke druge sastojke u mljeveni kotlet.

Što profesionalni kuhari ne stavljaju u kotlete, kaže Yulia Arkhipova, stručnjakinja u online publikaciji Belnovosti u području kuhanja, kuharica i četvrtorazredni pekar.

Što se ne dodaje kotletima u restoranima?

Kada se u restoranima pripremaju mljeveni kotleti, u pravilu se ne dodaju kruh, jaja i luk. Majoneza se također nikada ne koristi.

Umjesto ovih sastojaka koristi se svježe povrće – bijeli ili kineski kupus, mrkva, tikvice, svježe začinsko bilje.

Čine kotlete sočnijim. Kotletima možete dodati sočnost i pomoću komadića leda ili maslaca.

Fotografija: © Belnovosti

Nakon oblikovanja i otkoštavanja kotleta potrebno ih je ostaviti da “odmore” na stolu 15-20 minuta.

Prethodno je stručnjak rekao kako pripremiti salatu “Muški doručak”.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version