Ovo kremasto, bogato vegansko jelo napravljeno je od samo pet sastojaka i gotovo za 10 minuta. Poslužite uz hrskavo sezonsko povrće ili tople štruce kruha.
Potrebni proizvodi za domaći humus:
1 limenka slanutka, ocijeđenog
60 ml hladne vode, plus 30 ml za rahliju konzistenciju
1 mali češanj češnjaka, oguljen i zgnječen
1 limun, iscijeđen sok i zatim ½ kore
3 žlice. Tahini
1 žlica. maslinovo ulje
Pogledajte više:
Način pripreme:
Slanutak temeljito isperite u cjedilu pod mlazom hladne vode. Ulijte u veliku zdjelu kuhinjskog procesora zajedno sa 60 ml vode i miksajte dok ne bude gotovo glatko. Dodajte , limun, tahini i ponovno promiješajte. Ako je konzistencija pregusta, postupno dodajte do 30 ml vode. Ponovno miješajte oko 5 minuta ili dok humus ne postane gladak i svilenkast.
Začinite s prstohvatom morske soli i prebacite u zdjelu, pokapajte maslinovim uljem.