Zagreba Lajfhaki

U samo 10 minuta: Ukusan domaći humus

Ovo kremasto, bogato vegansko jelo napravljeno je od samo pet sastojaka i gotovo za 10 minuta. Poslužite uz hrskavo sezonsko povrće ili tople štruce kruha.

Potrebni proizvodi za domaći humus:

1 limenka slanutka, ocijeđenog

60 ml hladne vode, plus 30 ml za rahliju konzistenciju

1 mali češanj češnjaka, oguljen i zgnječen

1 limun, iscijeđen sok i zatim ½ kore

3 žlice. Tahini

1 žlica. maslinovo ulje

Pogledajte više:

Način pripreme:

Slanutak temeljito isperite u cjedilu pod mlazom hladne vode. Ulijte u veliku zdjelu kuhinjskog procesora zajedno sa 60 ml vode i miksajte dok ne bude gotovo glatko. Dodajte , limun, tahini i ponovno promiješajte. Ako je konzistencija pregusta, postupno dodajte do 30 ml vode. Ponovno miješajte oko 5 minuta ili dok humus ne postane gladak i svilenkast.

Začinite s prstohvatom morske soli i prebacite u zdjelu, pokapajte maslinovim uljem.

Exit mobile version