U SSSR-u je ova juha u trenu nestala sa stola: recept koji će biti od koristi i modernim domaćicama

Solyanku su voljeli ne samo u SSSR-u, već je i dalje najukusnije prvo jelo. Juha se brže od ostalih briše sa stolova, a recept nazivaju legendarnim.

Prisjetimo se kako pripremiti ovu izdašnu i toplu juhu, koja se može poslužiti čak i za prijateljska druženja.

Za pripremu će vam trebati:

  • govedina – 160 g;
  • maslac – 20 g;
  • luk – 40 gr;
  • kiseli krastavci – 40 g;
  • pire od rajčice – 35 g;
  • brašno – 6 g;
  • bilo koja juha – 80 g;
  • češnjak, bilje, začini po ukusu.

Kako kuhati

1. Meso narežite na male komadiće i pržite nekoliko minuta.

2. Luk ogulite, narežite na kockice, popržite zajedno s mesom u tavi.

Solyanka
Fotografija: © Belnovosti

3. Zatim dodajte pire od rajčice i pirjajte na laganoj vatri.

4. U to vrijeme ukiseljene krastavce ogulite i očistite od sjemenki, narežite na kockice i dodajte u smjesu. Sol, začini i češnjak po ukusu.

5. Zatim pomiješajte s pirjanim brašnom, dodajte smjesu u juhu i kuhajte dok ne omekša na srednjoj vatri.

Prije posluživanja pospite svježim nasjeckanim začinskim biljem.

Ranije je objavljeno kako pravilno kuhati repu.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki