Nije tajna da u mnogim obiteljima domaćice redovito koriste recepte koje su prenijele njihove majke i bake.
I to s dobrim razlogom. U većini slučajeva ukućani se ne umore hvaliti ponuđena jela.
I u doba SSSR-a postojala su takva kulinarska remek-djela, bez kojih je bilo teško zamisliti večeru prosječne sovjetske obitelji.
Do danas je preživio legendarni recept koji će iznenaditi ne samo vas, već i sve vaše rođake okupljene za stolom.
Govorimo o takvom jelu kao što su pecivo od svježeg sira s džemom. Kako kažu: i jeftino i veselo.
Evo recepta koji će vam pomoći da se prisjetite okusa Unije koja nam je u povijesti preminula.
Za kuhanje vam je potrebno svježi sir (200 grama), maslac (180 g), brašno (2 šalice), jedno jaje, šećer (50 g), prašak za pecivo (žličica) i džem (200 g).
Krenimo u postupak: izmrvite svježi sir s mekim maslacem i dodajte im jaje i šećer. Zatim tukli mješalicom.
Zatim u smjesu dodajte brašno i prašak za pecivo, premijesite pa podijelite na dijelove, razvaljajte u tanki sloj i izrežite na trokute.
Zatim na rub svakog trokuta dodajte žlicu pekmeza i zarolajte u roladu, stavite na papir za pečenje u lim za pečenje, posipajte peciva šećerom.
Peći u pećnici na 190 stupnjeva. Vrijeme postupka je oko 20-25 minuta.
Ranije smo govorili o još jednom poznatom proizvodu iz SSSR-a, koji je svojedobno bio iznimno popularan.