U što možete namočiti slanu haringu: 4 pouzdane opcije

Haringa je čest gost na blagdanskim i svakodnevnim stolovima, a sve zato što je ova riba ukusna, zdrava i pristupačna.

Haringa se prodaje u različitim oblicima: svježa, dimljena, ukiseljena i soljena – danas ćemo razgovarati o potonjem, točnije o tome kako učiniti previše slanu ribu prikladnom za konzumaciju.

Kako bi to ispravile, domaćice natapaju haringu u mlijeku, ali, prema riječima stručnjakinje mrežne publikacije BelNovosti, kuharice Julije Arkhipove, postoje i druge mogućnosti koje daju izvrsne rezultate.

Mineralna voda

U mineralnu vodu namijenjenu namakanju haringe dodajte sok od limuna i ostavite ribu u dobivenoj otopini sat vremena – nakon čega možete uživati ​​u izvrsnom okusu haringe.

Pivo

U tom slučaju trebate u tavu uliti jednu i pol litru piva, dodati začine (lovorov list, crni papar u zrnu itd.) i prokuhati. Zatim se sadržaj tave mora ohladiti, haringa staviti ovdje i ostaviti jedan dan.

Jelo
Fotografija: Pixabay

crno vino

Crno vino izvrstan je sastojak za pripremu ukusnog predjela od haringe. U lonac ulijte suho crno vino, dodajte šećer i začine po ukusu, zakuhajte i kuhajte dok se šećer potpuno ne otopi.

Zatim dodajte malo octa i dobro promiješajte. Haringu narežite na komade, stavite u staklenku zajedno s kolutovima luka i zalijte ohlađenim vinom. Nakon toga stavite ribu u hladnjak na jedan dan.

Kefir

Kefir se također može koristiti za dodavanje nježnosti i ugodnog kiselog okusa slanim filetima haringe.

Ulijte kefir u duboku posudu, stavite haringu i ostavite ribu u fermentiranom mliječnom proizvodu 24 sata.

Prethodno smo vam rekli kako napraviti salatu od jaja i koprive.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki