Zagreba Lajfhaki

Učinite to i punjene palačinke se neće trgati: savjet kuhara

Mnogi su se susreli s problemom kada se punjene palačinke počnu trgati tijekom kuhanja.

Postoji nekoliko trikova kojima možete pokušati izbjeći ovaj problem.

Stručnjak iz mrežne publikacije BelNovosti, Yulia Arkhipova, kuharica i pekar četvrte klase, rekla nam je što učiniti u takvoj situaciji.

Pravo tijesto

Podloga palačinki treba biti tanka i elastična kako bi dobro prekrila nadjev i ne bi se pokidala tijekom prženja.

Za to se preporuča koristiti recept za tijesto koji sadrži dovoljno tekućine i masnih sastojaka poput mlijeka i jaja.

Fotografija: © Belnovosti

Tijesto treba dobro izmiješati i dovesti do homogene konzistencije kako bi se izbjegle grudice koje bi mogle dovesti do pucanja.

Optimalna temperatura tave

Jedna od ključnih točaka kod prženja palačinki je pravilna temperatura tave.

Treba biti dovoljno vruće da se tijesto dobro zalijepi za dno posude i da se brzo napravi korica. Ne preporuča se pregrijavati tavu kako ne bi pougljenili rubovi palačinki.

Nanošenje nadjeva

Što se tiče dodavanja preljeva, važno je ne pretjerati.

Važno je koristiti umjerenu količinu nadjeva i ravnomjerno ga rasporediti po površini palačinke, ostavljajući mali rub po obodu. To će spriječiti da se palačinke prepune i trgaju dok ih motate.

Tehnika uvijanja

Pravilna tehnika motanja ključna je za stvaranje savršenih spring rolica.

Nadjev pažljivo rasporedite po površini palačinke, a zatim pažljivo zarolajte u roladu. U tom slučaju posebnu pozornost treba obratiti na rubove. Pokreti moraju biti glatki, ne smije se koristiti sila.

Ranije smo vam rekli kako skuhati uobičajenu kajganu na neobičan način.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version