Ukusnije karamelizirane vafle niste jeli

Ovi karamel keksići su toliko ukusni da će se u njih zaljubiti cijela vaša obitelj. Možete ih poslužiti i za doručak i kao desert za svoje goste.

Potrebni proizvodi za karamelizirane vafle:

2 jaja

170 g šećera

110 g maslaca

2 žlice suhog kvasca

100 ml tople vode

430 g brašna

žlica cimeta

prstohvat soli

Za karamel:

150 g smeđeg šećera

80 g maslaca

350 ml slastičarskog vrhnja

žlica cimeta

vanilin šećer

Način pripreme:

Prvo se priprema karamel.

Šećer uspite u lonac i pustite da se na laganoj vatri zapeče i karamelizira, zatim dodajte maslac, promiješajte i postupno dodajte vrhnje uz stalno miješanje. Prvi kontakt vrhnja stvrdne karamelu, pa dodajte prvo malo po malo i pričekajte da se otopi i postane tekuća smjesa, zatim dodajte cimet i vaniliju, pa postupno dodajte preostalo slatko vrhnje. Kada se cijela smjesa sjedini maknuti s vatre i ostaviti na sobnoj temperaturi da se ohladi i zgusne karamel.

Za tijesto:

U dubljoj zdjeli umutiti jaja i šećer, dodati omekšali maslac, zatim brašno u koje ste prethodno pomiješali kvasac i cimet, prstohvat soli i postepeno dodavati vodu miješeći rukama. Tijesto se oblikuje u kuglu, omota prozirnom folijom i ostavi u hladnjaku 30 minuta.

Od ohlađenog tijesta praviti kuglice od po 30 grama, koliko ih ima i peći ih u zagrijanoj posudi za vafle dok ne dobiju lijepu boju. Kada se izvade dok su još tople, prepolove se po dužini i napune. U sredinu jedne polovice stavi se mala žličica karamele koja se cijela rastopi od topline, odmah preklopi s drugom polovicom i ostavi da se ohladi i stvrdne.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki