Ukusniji kolač sa suhim voćem i likerom niste imali

Danas vam predstavljamo odličan odmor sa suhim voćem i likerom koji je ukusan i jednostavan za pripremu.

Sastojci za tortu od sušenog voća i likera:

400 g brašna

14 g suhog kvasca

100 g šećera

75 g omekšalog maslaca

2 jaja i 1 za mazanje

prstohvat soli

1 limun, naribana korica

100 ml toplog mlijeka

100 ml likera

80 g suhog voća

50 g mljevenih orašastih plodova (orasi, bademi, lješnjaci)

Za ukras:

50 g suhog nasjeckanog voća

30 g mljevenih orašastih plodova (orasi, bademi, lješnjaci)

šećer u prahu po želji

1 žličica pekmeza

2 čajne šalice tople vode

Pogledajte više:

Način pripreme:

Nasjeckano suho voće stavite u lonac s alkoholom i zakuhajte. Kvasac pomiješajte s toplim mlijekom i ostavite da djeluje 5 do 10 minuta.

U velikoj zdjeli pomiješajte brašno, šećer, koricu limuna, maslac, cijela jaja i sol. Zatim ulijte mlijeko s kvascem i promiješajte.

Dodajte smjesu alkohola, voća i sjeckanih orašastih plodova u tijesto i miješajte dok se dobro ne sjedini. Tijesto oblikujte u kuglu, stavite u zdjelu, pospite brašnom i prekrijte plastičnom folijom i čistim ručnikom. Pustite da se diže na sobnoj temperaturi dok se ne udvostruči, otprilike sat i pol.

Pleh obložite papirom za pečenje i lagano pobrašnite. Stavite tijesto u pleh, spljoštite lopticu u obliku kruga, rukama napravite rupu u sredini i stavite čašu da se tijesto ne lijepi. Ostavite da se diže još pola sata do sat vremena.

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Premažite razmućenim jajetom i ukrasite preostalim orašastim plodovima, komadićima suhog voća i šećerom u prahu.

Pecite 35 do 45 minuta.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki