Zagreba Lajfhaki

Ukusniju posnu pitu od riže i poriluka niste jeli

Foto: iStock/Gulliver

Jedno od omiljenih jela na bugarskom stolu je domaće, koje se obično priprema s mliječnim proizvodima. Ako ste ljubitelj ovog jasnijera i posta, u ovoj ukusnoj piti od riže i poriluka uživat ćete s cijelom obitelji.

Potrebni proizvodi za posnu pitu:

500 g kora za pitu

3 poriluka (samo bijeli dio)

100 g riže

200 ml vode

pola žličice crvene paprike

bosiljak (po ukusu)

sjeckani peršin (po ukusu)

sol i papar (po ukusu)

ulje

Pogledajte više:

Način pripreme:

Zakuhajte vodu, dodajte rižu i kuhajte kao i obično. Poklopite i maknite s vatre, ostavite sa strane. Za to vrijeme poriluk se sitno nasjecka i stavi dinstati.

Nakon nekoliko minuta dodajte rižu i sol, dobro promiješajte i pirjajte još nekoliko minuta. Nakon toga dodaju se crni papar, crvena paprika i drugi začini po ukusu i želji. Dobro promiješajte i maknite posudu s vatre.

Kore odvojiti jednu od druge. Pomiješajte vodu i ulje za premaz u loncu. Stavite koru na radnu površinu. Žlicom dodajte malo smjese za premazivanje i namažite što je moguće više površine. Preklopiti koru po dužini, pa opet premazati maslacem. Na sredinu kore rasporedite 2 žlice nadjeva od riže i poriluka. Preklopite školjku poput puža.

Ređati kore jednu do druge u podmazan pleh. Gornju površinu premazati smjesom za premaz. Pecite u pećnici oko 40 minuta na 200 stupnjeva.

Exit mobile version