Kuhate li kotlete toliko često da ste i vi i vaši ukućani dosadili od jela?
Zatim pokušajte skuhati slično, ali ipak drugačije jelo – mesne okruglice u umaku.
Ovo kulinarsko remek-djelo dobro je za sve: relativna jednostavnost pripreme, svijetli okus, nježnost, sočnost.
Yulia Arkhipova, stručnjakinja za kulinarstvo internetske publikacije Belnovosti, kuharica i pekarka četvrte kategorije, podijelila je recept za zanimljivo jelo.
Kako kuhati mesne okruglice
Prvo nasjeckajte pola kilograma pilećeg filea. Za to koristite mlin za meso.
Dobivenu masu pomiješajte sa sitno nasjeckanim lukom.
Razbijte jedno jaje u posudu sa smjesom. Dodati sol i mljeveni papar.
Temeljito promiješajte. Smjesu jaje-luk-meso pretvorite u skup loptica (veličina svake od njih treba biti otprilike veličine oraha).
Svaku “strukturu” umočite u brašno, stavite u posudu za pečenje i stavite u pećnicu na četvrt sata. Temperatura – 180 stupnjeva.
Zatim izvadite posudu da prelijete umak preko mesnih okruglica. Tekući začin trebao bi se sastojati od sljedećih komponenti: 100 grama naribanog sira, 3 nasjeckana režnja češnjaka, 200 mililitara vrhnja.
Vratite pleh u pećnicu na trećinu sata.
Krajnji rezultat bit će nevjerojatno mekane kuglice s ukusnim kremastim dodatkom sira.
Ranije je gurmanima rečeno što dodati pire krumpiru kako bi okus priloga bio svjetliji.