Zagreba Lajfhaki

Umorni ste od kotleta? Pripremite ove mesne okruglice – manje muke, ljepši okus

Kuhate li kotlete toliko često da ste i vi i vaši ukućani dosadili od jela?

Zatim pokušajte skuhati slično, ali ipak drugačije jelo – mesne okruglice u umaku.

Ovo kulinarsko remek-djelo dobro je za sve: relativna jednostavnost pripreme, svijetli okus, nježnost, sočnost.

Yulia Arkhipova, stručnjakinja za kulinarstvo internetske publikacije Belnovosti, kuharica i pekarka četvrte kategorije, podijelila je recept za zanimljivo jelo.

Kako kuhati mesne okruglice

Prvo nasjeckajte pola kilograma pilećeg filea. Za to koristite mlin za meso.

Fotografija: © Belnovosti

Dobivenu masu pomiješajte sa sitno nasjeckanim lukom.

Razbijte jedno jaje u posudu sa smjesom. Dodati sol i mljeveni papar.

Temeljito promiješajte. Smjesu jaje-luk-meso pretvorite u skup loptica (veličina svake od njih treba biti otprilike veličine oraha).

Svaku “strukturu” umočite u brašno, stavite u posudu za pečenje i stavite u pećnicu na četvrt sata. Temperatura – 180 stupnjeva.

Zatim izvadite posudu da prelijete umak preko mesnih okruglica. Tekući začin trebao bi se sastojati od sljedećih komponenti: 100 grama naribanog sira, 3 nasjeckana režnja češnjaka, 200 mililitara vrhnja.

Vratite pleh u pećnicu na trećinu sata.

Krajnji rezultat bit će nevjerojatno mekane kuglice s ukusnim kremastim dodatkom sira.

Ranije je gurmanima rečeno što dodati pire krumpiru kako bi okus priloga bio svjetliji.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version