Umorni ste od običnih palačinki? Znajte: jedan jedini dodatni sastojak osvježit će jelo i pretvoriti ga u remek-djelo

Palačinke su jako ukusno jelo. Ali percepcija gurmana o hrani se mijenja ako se konzumira prečesto.

S vremenom palačinke prestaju djelovati tako ukusno.

Što učiniti u takvoj situaciji? Možete prestati raditi palačinke na nekoliko mjeseci.

Ili možete ažurirati jelo. Štoviše, u tome nema ništa komplicirano: dovoljan je jedan jedini aditiv.

Yulia Arkhipova, stručnjakinja za kulinarstvo internetske publikacije Belnovosti, kuharica i pekar četvrtog razreda, govorila je o zanimljivom načinu poboljšanja okusa palačinki.

palačinka
Fotografija: © Belnovosti

Što dodati tijestu za palačinke

Tajni sastojak koji revitalizira palačinke i čini ih mnogo ukusnijima je limunova korica.

Za cijelo tijesto za palačinke (3 jaja, 300 mililitara mlijeka, 100 grama brašna, 50 grama otopljenog maslaca) dovoljna je jedna žlica usitnjenog gornjeg sloja limunove kore.

Zahvaljujući limunovoj kori, palačinke će dobiti laganu, ugodnu kiselost, koja se savršeno slaže s kiselim vrhnjem, svježim sirom, kondenziranim mlijekom i šlagom.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki