Zagreba Lajfhaki

Upravo ovi omjeri riže i vode: kako skuhati rižu da uvijek bude mrvičasta

Uopće nije teško kuhati rižu tako da ispadne ne samo ukusna, već i mrvičasta.

Glavna stvar je zadržati proporcije. Tajne pripreme pahuljaste riže govori kulinarski stručnjak online publikacije Belnovosti, kuharica, pekar četvrte kategorije, Yulia Arkhipova.

Kako skuhati pahuljastu rižu

Da bi riža bila mrvičasta, potrebno je uzeti 150 mililitara vode na 100 grama žitarica.

Ulijte rižu u lonac s debljim dnom, dodajte vodu, posolite i dodajte malo povrća ili maslaca.

Pustite da zavrije na srednjoj vatri, smanjite vatru na najnižu, promiješajte, pokrijte lonac poklopcem i kuhajte još 12 minuta.

Fotografija: © Belnovosti

Zatim isključite vatru, pokrijte lonac debelim ubrusom, ostavite desetak minuta i na kraju promiješajte kuhačom.

Ranije je stručnjak rekao kako kuhati pahuljasti omlet.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version