Vegetarijanska kušnja: Rižoto s pečenim rajčicama, mozzarellom i bosiljkom

Ova vegetarijanska je pravi polet osjetila, počevši od aromatičnog okusa do nevjerojatnog okusa.

Sastojci za rižoto od pečene rajčice, mozzarelle i bosiljka:

2 žlice. maslinovo ulje

1 glavica luka sitno nasjeckana

300 g arborio riže

čašu bijelog vina

750 ml vruće juhe od povrća

100 g cherry rajčica

mala šaka lišća bosiljka, sitno nasjeckanog, plus nekoliko ekstra malih listova za posluživanje

25 g parmezana

150 g mozzarelle narezane na sitne komadiće

Pogledajte više:

Način pripreme:

Pećnicu uključiti na 200C. U tavi zagrijte maslinovo ulje pa dodajte luk i kuhajte ga na laganoj vatri 8-10 minuta dok ne porumeni. Dodajte rižu luku i dobro promiješajte dok se ne prekrije. Ulijte vino i kuhajte 2 minute dok se ne upije. Ulijte vrući temeljac, pa rižu brzo promiješajte. Stavite posudu u pećnicu i pecite rižu 10 minuta.

Izvadite iz pećnice i dodajte rajčice, bosiljak, pola parmezana i malo začina. Sve grubo poravnajte stražnjom stranom žlice, pa komadiće mozzarelle ravnomjerno rasporedite u rižoto. Pospite preostalim parmezanom i maslinovim uljem. Posudu vratite u pećnicu i sve pecite još 10-15 minuta, dok se riža ne skuha. Ostavite da odstoji nekoliko minuta, pospite s nekoliko dodatnih listova bosiljka i poslužite.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki