Mnogi kuhari čine ozbiljnu pogrešku kada kuhaju meso na francuskom.
Izrezali su krumpir na ploške.
Ova opcija za pripremu povrća za uključivanje u popularno jelo teško se može nazvati ispravnom.
Noćurak se mora drugačije drobiti. U ovom slučaju, hrana će ispasti mnogo ukusnija.
Tako stručnjakinja izdanja mreže Belnovosti u području kuhanja, kuharica, pekarica četvrte kategorije, Yulia Arkhipova, savjetuje da se krumpir za meso ne reže na francuski, već da se nariba.
Po čemu je naribani krumpir bolji od nasjeckanog?
Odgovor na ovo pitanje je vrlo jednostavan: takvo povrće tijekom pečenja puno bolje upija tekućinu koju tijekom pečenja ispuštaju ostali sastojci.
Dakle, ribani krumpir “oduzima” sok od mesa i luka. Osim toga, povrće je savršeno natopljeno majonezom.
Kao rezultat toga, jelo ispada mnogo ukusnije.
Dakle, sljedeći put učinite ovo: krumpir ne nasjeckajte nožem, već ribežom.
Dobivenu “slamku” stavite u posudu za pečenje. Zatim položite druge slojeve: majonez, luk, meso, sir.
Ranije je stručnjak podijelio recept za ukusne francuske kotlete.