Zagreba Lajfhaki

Vrlo ukusan i aromatičan kruh s fetom, ružmarinom i majčinom dušicom

Danas vam predstavljamo recept za domaće koje će vas osvojiti prvo mirisom, a onda i okusom.

Potrebni proizvodi za domaći kruh s fetom, ružmarinom i majčinom dušicom:

Za prvi dio tijesta:

250 g brašna

2 žlice šećera

1 čajna žličica soli

2 vrećice suhog kvasca

Za drugi dio:

140 ml piva na sobnoj temperaturi

60 ml maslinovog ulja

2 jaja

Za treći dio:

140 g brašna

40 g kukuruznog brašna

Za nadjev:

40 ml maslinovog ulja

1 žlica senfa

200 g feta sira

ružmarin

timijan

origano

Pogledajte više:

Način pripreme:

Pomiješajte sastojke iz prvog i drugog dijela. Umutite ih mikserom sa metlicama za tijesto jer je smjesa tečnija. Dodati treći dio i zamijesiti tijesto.

Mijesite tijesto dok ne dobijete glatku i mekanu kuglu. Ostavite tijesto da se diže na toplom mjestu.

Dobro pomiješajte senf s maslinovim uljem. Dignuto tijesto razvaljajte u pravokutnik dužine 56 cm.Premažite senfom, po vrhu izmrvite fetu i pospite aromatičnim začinima. Koru narezati na trakice širine 7 cm.Složiti trakice jednu na drugu i isjeći na 6 dijelova. Složite kriške uspravno u podmazan kalup za kruh. Ostaviti da se diže. Za to vrijeme zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Premažite maslinovim uljem i pecite 25-30 minuta dok ne porumene.

Uživajte u prekrasnom okusu i mirisu.

Exit mobile version