Danas vam predstavljamo recept za domaće koje će vas osvojiti prvo mirisom, a onda i okusom.
Potrebni proizvodi za domaći kruh s fetom, ružmarinom i majčinom dušicom:
Za prvi dio tijesta:
250 g brašna
2 žlice šećera
1 čajna žličica soli
2 vrećice suhog kvasca
Za drugi dio:
140 ml piva na sobnoj temperaturi
60 ml maslinovog ulja
2 jaja
Za treći dio:
140 g brašna
40 g kukuruznog brašna
Za nadjev:
40 ml maslinovog ulja
1 žlica senfa
200 g feta sira
ružmarin
timijan
origano
Pogledajte više:
Način pripreme:
Pomiješajte sastojke iz prvog i drugog dijela. Umutite ih mikserom sa metlicama za tijesto jer je smjesa tečnija. Dodati treći dio i zamijesiti tijesto.
Mijesite tijesto dok ne dobijete glatku i mekanu kuglu. Ostavite tijesto da se diže na toplom mjestu.
Dobro pomiješajte senf s maslinovim uljem. Dignuto tijesto razvaljajte u pravokutnik dužine 56 cm.Premažite senfom, po vrhu izmrvite fetu i pospite aromatičnim začinima. Koru narezati na trakice širine 7 cm.Složiti trakice jednu na drugu i isjeći na 6 dijelova. Složite kriške uspravno u podmazan kalup za kruh. Ostaviti da se diže. Za to vrijeme zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Premažite maslinovim uljem i pecite 25-30 minuta dok ne porumene.
Uživajte u prekrasnom okusu i mirisu.