Zagreba Lajfhaki

Za Badnjak: Jedinstvene sarme od kupusa s gljivama

Želite li ove godine pripremiti malo drugačije sarme za , ovaj recept je samo za vas. Sarme od kupusa sa gljivama nisu samo ukusne, već se i lako pripremaju.

Evo proizvoda koji su vam potrebni:

kiseli kupus – 1 kupus

svježe gljive – 300 g

poriluk – 1 stabljika

riža – 150 grama

celer – pola glave

češnjak – nekoliko režnja

crvena paprika, čubar i hren – prema ukusu

sok od kupusa – oko 200 ml

Pogledajte više:

Faze u provedbi recepta:

1. Počnite s pripremom povrća – poriluk i češnjak narežite na sitno, a gljive i celer – na sitne kockice.

2. U dubljoj tavi zagrijte malo masnoće. Dodajte gljive, poriluk i celer.

3. Nakon par minuta dodajte crvenu papriku, zatim opranu rižu, češnjak i 200 ml vode. Prokuhajte dok ne bude gotovo.

4. Listove kelja odvojiti od kupusa. Uklonite debelu bijelu žilu koja se nalazi u sredini svakog lista.

5. U sredinu svakog lista kelja stavljati po kašiku nadjeva i zamotati sarmu.

6. Ređati ih u tepsiju na čije dno ste stavili nekoliko listova kupusa.

7. Pospite suhim začinima.

8. Dodajte sok od kelja pa malo ulja.

9. Tepsiju prekrijte listom aluminijske folije.

10. Pecite oko 50 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva.

11. Zatim maknite foliju i pecite još 20 minuta.

Exit mobile version