Među gurmanima ima mnogo ljubitelja sendviča s papalinama.
I to je razumljivo: konzervirana riba dobro ide uz prženi kruh.
A ako postoje razni dodaci (na primjer, komadići kiselog krastavca), tada zalogaj postaje još ukusniji.
Pa ipak, sendviči s papalinama rijetko se percipiraju kao jelo restoranske kvalitete.
I nikakvi dizajnerski trikovi obično ne pomažu.
No, postoji tajni sastojak koji običan zalogaj pretvara u kulinarsko remek-djelo.
Riječ je o namazu, čiji je recept podijelila Yulia Arkhipova, stručnjakinja za online izdanje Belnovosti u području kuhanja, kuharica i pekar četvrtog razreda.
Kako pripremiti namaz za sendviče sa papalinama
U zdjelu blendera treba staviti sljedeće proizvode:
- jedan sitno sjeckani topljeni sir;
- dva kisela krastavca, izrezana na kriške;
- dva režnja češnjaka, oguljena;
- zelje po ukusu (na primjer, kopar).
Sve ove sastojke temeljito izmiješajte. Izlaz će biti masa, koju treba namazati na narezani kruh.
Zatim na svaku pripremljenu krišku staviti 1-2 papaline (ovisno o veličini komada).
Ovo predjelo vas sigurno neće ostaviti ravnodušnim: svidjet će vam se svijetli okusi, koji se međusobno savršeno kombiniraju.
Ranije je gurmanima rečeno kako pržiti ukusni oslić u tijestu.