Zaboravite na običnu kajganu! Za doručak je bolje skuhati žumanjak na “oblaku” – neobično i vrlo ukusno

Jeste li umorni od standardne kajgane?

Nema iznenađenja! Svako jelo prestaje izgledati ukusno ako se često konzumira.

Ali nemojte odustati od doručka s jajima! Samo pripremite hranu drugačije.

Ne pravite kajganu, nego žumanjak na “oblak”.

Ovo jelo ima zanimljiv izgled i svijetli okus.

jaja
Fotografija: © Belnovosti

Osim toga, u “oblaku” nema dodatnih kalorija. A to je zbog nepostojanja potrebe za korištenjem velikih količina ulja.

Yulia Arkhipova, stručnjakinja za kulinarstvo internetske publikacije Belnovosti, kuharica i pekarka četvrte kategorije, govorila je o neobičnoj mogućnosti pripreme jaja.

Recept za žumanjak na oblaku

Uzmite nekoliko kokošjih jaja. Odvojiti bjelanjke od žumanjaka.

Obradite prvu komponentu mikserom. Prozirna i viskozna masa trebala bi se pretvoriti u bijelu i prozračnu sa stabilnim vrhovima.

Podijelite ovaj temeljac u nekoliko porcija. Broj potonjeg trebao bi odgovarati broju žumanjaka.

Uzmite lim za pečenje, na njega stavite papir za pečenje namazan biljnim uljem i “izgradite” “gnijezdo” od svakog dijela proteina.

Zatim u svakom “oblačiću” napravite rupu iu nju stavite žumanjak. Posolite “gnijezda”. Možete koristiti dodatne sastojke (na primjer, sir ili sjemenke sezama).

Stavite lim u pećnicu zagrijanu na 200 stupnjeva. Vrijeme pečenja bi trebalo biti otprilike četvrt sata.

Krajnji rezultat bit će nevjerojatno lijepo i vrlo ukusno jelo – idealna zamjena za običnu kajganu.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki