Jeste li umorni od standardne kajgane?
Nema iznenađenja! Svako jelo prestaje izgledati ukusno ako se često konzumira.
Ali nemojte odustati od doručka s jajima! Samo pripremite hranu drugačije.
Ne pravite kajganu, nego žumanjak na “oblak”.
Ovo jelo ima zanimljiv izgled i svijetli okus.
Osim toga, u “oblaku” nema dodatnih kalorija. A to je zbog nepostojanja potrebe za korištenjem velikih količina ulja.
Yulia Arkhipova, stručnjakinja za kulinarstvo internetske publikacije Belnovosti, kuharica i pekarka četvrte kategorije, govorila je o neobičnoj mogućnosti pripreme jaja.
Recept za žumanjak na oblaku
Uzmite nekoliko kokošjih jaja. Odvojiti bjelanjke od žumanjaka.
Obradite prvu komponentu mikserom. Prozirna i viskozna masa trebala bi se pretvoriti u bijelu i prozračnu sa stabilnim vrhovima.
Podijelite ovaj temeljac u nekoliko porcija. Broj potonjeg trebao bi odgovarati broju žumanjaka.
Uzmite lim za pečenje, na njega stavite papir za pečenje namazan biljnim uljem i “izgradite” “gnijezdo” od svakog dijela proteina.
Zatim u svakom “oblačiću” napravite rupu iu nju stavite žumanjak. Posolite “gnijezda”. Možete koristiti dodatne sastojke (na primjer, sir ili sjemenke sezama).
Stavite lim u pećnicu zagrijanu na 200 stupnjeva. Vrijeme pečenja bi trebalo biti otprilike četvrt sata.
Krajnji rezultat bit će nevjerojatno lijepo i vrlo ukusno jelo – idealna zamjena za običnu kajganu.