Zagreba Lajfhaki

Zamijenite rižu ovim povrćem – i kupus će biti puno ukusniji: tajna savršenog punjenja

Dosta vam je nadjeva od riže i mesa u sarmicama?

Vrijeme je da žitarice zamijenite drugim sastojkom!

Ovaj pristup omogućit će, prvo, značajno ažuriranje jela, a drugo, značajno poboljšanje njegovog okusa.

Stručnjak za kulinarstvo mrežne publikacije Belnovosti, kuharica, pekar četvrte kategorije, Yulia Arkhipova, preporučuje dodavanje ne riže u nadjev, već … krumpira.

Kako kuhati peciva s kupusom s krumpirom

Uzmite 800 grama krompira, ogulite ga, krupno nasjeckajte i skuhajte.

Fotografija: © Belnovosti

Dok se velebilje kuhaju (proces će trajati najmanje 20 minuta), na tavi popržite dvije glavice luka narezane na kockice.

Kada nasjeckano povrće omekša, dodajte 300 grama mljevenog mesa.

Dobit će se smjesa od luka i mesa, koju je potrebno dodati masi krumpira dobivenoj nakon “obrade” kuhanog noćurka gnječilicom za krumpir.

Zatim pripremiti listove kupusa i u njih umotati pripremljeni fil.

Dobivene omotnice popržite i pirjajte u umaku koji se sastoji od pržene mješavine mrkve i luka, paste od rajčice i čiste vode.

Nakon 40-ak minuta bit će gotove ukusne krumpirove sarme.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version