Nažalost, ne ispadnu svi kuhari kuhani krumpir lijepim i ukusnim: ponekad se dogodi da na tanjuru završi neshvatljiva masa napola kuhanih komadića.
Kao izgovor, nesretni kuhari kažu nešto o krivoj vrsti krumpira.
Ali u stvarnosti, za neuspjeh je kriva vlastita vještina, odnosno nedostatak iste.
Stoga ćemo vam danas reći o tajnim tehnikama kuhanja krumpira – s njima će uvijek ispasti lijepi, glatki i ukusni.
Prva tajna pravilnog kuhanja krumpira je odabrati gomolje srednje veličine, približno jednake veličine – tako nećete morati dodatno rezati krumpire, a svi će se ravnomjerno skuhati.
Prije nego počnete kuhati, oguljene krumpire potopite u vodu pola sata kako biste uklonili višak škroba – to je bila druga tajna.
Zatim krumpir (a to je treća tajna) treba staviti u kipuću, nikako hladnu vodu i kuhati dok ne omekša na srednjoj vatri.
Nakon što je krumpir gotov, potrebno ga je odmah izvaditi iz vode i ne ostavljati u njoj – a to je bila posljednja, četvrta tajna savršenog kuhanog krumpira.
Ranije smo pisali o tome kako kuhati gulaš tako da bude ukusan.