Zanimljive tajne kuhanja krumpira: ne zna svaka domaćica za njih – zato su to tajne

Nažalost, ne ispadnu svi kuhari kuhani krumpir lijepim i ukusnim: ponekad se dogodi da na tanjuru završi neshvatljiva masa napola kuhanih komadića.

Kao izgovor, nesretni kuhari kažu nešto o krivoj vrsti krumpira.

Ali u stvarnosti, za neuspjeh je kriva vlastita vještina, odnosno nedostatak iste.

Stoga ćemo vam danas reći o tajnim tehnikama kuhanja krumpira – s njima će uvijek ispasti lijepi, glatki i ukusni.

Krumpir
Fotografija: © Belnovosti

Prva tajna pravilnog kuhanja krumpira je odabrati gomolje srednje veličine, približno jednake veličine – tako nećete morati dodatno rezati krumpire, a svi će se ravnomjerno skuhati.

Prije nego počnete kuhati, oguljene krumpire potopite u vodu pola sata kako biste uklonili višak škroba – to je bila druga tajna.

Zatim krumpir (a to je treća tajna) treba staviti u kipuću, nikako hladnu vodu i kuhati dok ne omekša na srednjoj vatri.

Nakon što je krumpir gotov, potrebno ga je odmah izvaditi iz vode i ne ostavljati u njoj – a to je bila posljednja, četvrta tajna savršenog kuhanog krumpira.

Ranije smo pisali o tome kako kuhati gulaš tako da bude ukusan.

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki