Zagreba Lajfhaki

Zašto baciti krišku limuna u tavu kad se krumpir kuha: zanimljiv kulinarski trik

Kod pripreme kuhanog krumpira mnogi iskusni kuhari u kipuću vodu bace krišku limuna.

To se radi kako bi se stvorila kisela sredina. Ali zašto velebilje treba potonje?

Na ovo pitanje odgovorila je Yulia Arkhipova, stručnjakinja za kulinarstvo internetske publikacije Belnovosti, kuharica i pekar četvrtog razreda.

Zašto kuhati krumpir s kriškom limuna?

Malo je vjerojatno da će se bilo kojem gurmanu svidjeti vodenasti i prekuhani krumpir.

Kako biste izbjegli ovaj kulinarski promašaj, vodu morate malo zakiseliti.

Fotografija: © Belnovosti

Čim tekućina u tavi proključa, ubacite u nju krišku limuna (jedan komad dovoljan je za litru i pol vode).

Zahvaljujući kiselom dodatku, krumpir će zadržati svoj oblik, neće pucati, neće se raskuhati, neće se raspadati, neće ispasti vodenast i bezukusan.

I ne treba se bojati da će limun pokvariti jelo.

Naprotiv, komadić agruma kuhanom krumpiru “dat će” zanimljivu notu okusa koja će se sigurno svidjeti mnogima koji vole dobro jesti. Svakako isprobajte!

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version