Zagreba Lajfhaki

Zašto dodati čaj i sok od limuna kada kuhate rižu: iznenadit ćete se

Malo ljudi zna da je riža jedan od najpopularnijih priloga na svijetu: često se priprema u različitim dijelovima svijeta.

Stoga u svjetskoj kulinarskoj tradiciji postoje mnogi trikovi i tajne koje će pomoći da jelo bude mnogo bolje.

Na primjer, uvođenje određenih komponenti tijekom procesa kuhanja žitarica može imati značajan utjecaj na konačnu kvalitetu jela, sigurna je kuharica Yulia Arkhipova, stručnjakinja mrežne publikacije BelNovosti na području kuhanja.

Što možete dodati u tavu kada kuhate rižu?

Sok od limuna

Vjeruje se da je dovoljna samo jedna žlica soka od citrusa da značajno utječe na kvalitetu juhe. Prije svega, limunov sok utječe na teksturu riže.

Takve se žitarice nikad neće zalijepiti.

Fotografija: © Belnovosti

Kao rezultat, poslužit ćete ukusan mrvičasti prilog.

Čaj

Ovdje je situacija zanimljivija: čaj će učiniti rižu ne samo mrvičastom, već i ukusnijom. Posebno je dobar čaj od jasmina.

Samo trebate staviti nekoliko vrećica napitka izravno u posudu s rižom.

Prethodno smo govorili o tome što određuje tvrdoću pržene jetre.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version