Zašto dodati heljdu u mljevene kotlete: ovako će ispasti kotleti

Jeste li umorni od običnih kotleta? Zatim pokušajte jelu dati drugačiji okus.

Postizanje željenog rezultata je vrlo jednostavno: samo dodajte još samo jedan sastojak u mljeveni kotlet.

Govorimo o heljdi. Zahvaljujući ovoj komponenti, poznato jelo će se ažurirati.

Kotleti će ispasti vrlo ukusni, nježni i zdravi.

Ideju je podijelila Yulia Arkhipova, stručnjakinja u izdanju mreže Belnovosti u području kuhanja, kuharica i pekar četvrtog razreda.

kotleti
Fotografija: © Belnovosti

Kako kuhati kotlete s heljdom

Prvo morate skuhati žitarice. Za čašu heljde trebale bi biti dvije i pol čaše vode. Ne zaboravite dodati malo soli u tekućinu.

Kada je kaša spremna, morat ćete isključiti plamenik i pričekati 10-15 minuta: preporučljivo je da heljda nije jako vruća kada se pomiješa s mljevenim mesom.

Usput, dobivena količina kuhanih žitarica trebala bi odgovarati pola kilograma nasjeckanog mesa.

U smjesu je potrebno dodati jedan naribani luk, jedan nasjeckani češanj češnjaka i jedno sirovo jaje.

Smjesu je potrebno posoliti, popapriti i dobro izmiješati.

Dobit će se temeljac od kojeg treba oblikovati nekoliko kotleta. Potonje treba uvaljati u brašno, pržiti sa svake strane pet minuta i pirjati desetak minuta.

Krajnji rezultat bit će uistinu ukusan.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki