Zagreba Lajfhaki

Zašto dodati kefir u mljevene kotlete: ovako će kotleti ispasti – gurmani će biti oduševljeni

Jeste li umorni od standardnih kotleta? Zatim pokušajte kuhati neobičnu varijantu ovog jela.

Kao dodatni sastojak treba koristiti kefir. Trebat će vam i brašno.

Rezultat će biti ravni kolači koji su nešto između kotleta i belyashi ili kolača.

Zanimljiv recept podijelila je Yulia Arkhipova, stručnjakinja u izdanju mreže Belnovosti u području kuhanja, kuharica i pekar četvrtog razreda.

Zašto dodati kefir u mljeveno meso?

Zahvaljujući ovom sastojku, jelo će postati vrlo mekano i sočno.

Fotografija: © Belnovosti

Konzistencija će biti tako savršena, a okus će biti tako svijetao da će gurmani dugo zaboraviti na obične kotlete.

Osim toga, hrana se priprema puno lakše i brže od standardnih belyashi/chebureka.

Recept za “lijene bjelance”

Stavite 250 grama mljevene piletine u duboku posudu.

Mesnu komponentu treba preliti čašom kefira. Zatim morate dodati jedno sirovo jaje.

Sljedeći sastojak je “kaša” od luka. Ova masa se može dobiti propuštanjem jedne glavice luka kroz mlin za meso.

Dobivenu kombinaciju potrebno je posoliti, popapriti i dobro izmiješati.

Dobit ćete smjesu u koju je potrebno dodati brašno (4 žlice) i malo praška za pecivo (dovoljno je pola žličice).

Nakon višekratnog miješanja dobit ćete podlogu iz koje se bez problema mogu oblikovati “podloške”.

Ove pripreme moraju se pržiti u tavi dok ne porumene sa svake strane.

Ranije je gurmanima rečeno kako kuhati pecivo bez mljevenog mesa.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version