Zašto dodati kisele krastavce u mljeveno meso kada pripremate kotlete: malo ljudi priprema jelo na ovaj način, ali uzalud

Vjerojatno bi svaka domaćica željela da se njezino kuhanje cijeni – želja da svoja jela učini ukusnijim je ono što dovodi do eksperimenata s poznatim receptima.

Na primjer, kako je rekla stručnjakinja mrežne publikacije BelNovosti, kuharica Julija Arkhipova, neki kuhari dodaju ukiseljene krastavce u mljeveno meso.

Kao rezultat toga, kotleti koje rade ispadaju sočni i pikantni – ukiseljeni krastavci daju kotletima jedinstvenu aromu, okus i sočnost.

Za pripremu poznatog jela po novom receptu koristite sljedeće sastojke:

  • 500 g mljevenog mesa,
  • 1 luk,
  • 2-3 kisela krastavca,
  • Sol i papar – po ukusu,
  • Mrvice za paniranje i biljno ulje za prženje.
Kotleti
Fotografija: © Belnovosti

Luk i kisele krastavce potrebno je nasjeckati – za to možete koristiti ribež sa rupama srednje veličine, nakon čega je potrebno dodati dobivenu smjesu u mljeveno meso.

Zatim za pripremu kotleta potrebno je posoliti i popapriti po ukusu, a po želji dodati i druge začine.

Važno je uzeti u obzir stupanj slanosti krastavaca – sol možda uopće neće biti korisna.

Mljeveno meso dobro izmiješajte, oblikujte kotlete, po želji ih uvaljajte u prezle i pržite na biljnom ulju.

Prethodno smo naveli najčešće greške prilikom pripreme pilava.

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki