Vjerojatno bi svaka domaćica željela da se njezino kuhanje cijeni – želja da svoja jela učini ukusnijim je ono što dovodi do eksperimenata s poznatim receptima.
Na primjer, kako je rekla stručnjakinja mrežne publikacije BelNovosti, kuharica Julija Arkhipova, neki kuhari dodaju ukiseljene krastavce u mljeveno meso.
Kao rezultat toga, kotleti koje rade ispadaju sočni i pikantni – ukiseljeni krastavci daju kotletima jedinstvenu aromu, okus i sočnost.
Za pripremu poznatog jela po novom receptu koristite sljedeće sastojke:
- 500 g mljevenog mesa,
- 1 luk,
- 2-3 kisela krastavca,
- Sol i papar – po ukusu,
- Mrvice za paniranje i biljno ulje za prženje.
Luk i kisele krastavce potrebno je nasjeckati – za to možete koristiti ribež sa rupama srednje veličine, nakon čega je potrebno dodati dobivenu smjesu u mljeveno meso.
Zatim za pripremu kotleta potrebno je posoliti i popapriti po ukusu, a po želji dodati i druge začine.
Važno je uzeti u obzir stupanj slanosti krastavaca – sol možda uopće neće biti korisna.
Mljeveno meso dobro izmiješajte, oblikujte kotlete, po želji ih uvaljajte u prezle i pržite na biljnom ulju.
Prethodno smo naveli najčešće greške prilikom pripreme pilava.