Zagreba Lajfhaki

Zašto dodati škrob u mljeveno meso za kotlete: provjereni kulinarski trik

Kotleti se pojavljuju na našim stolovima sa zavidnom redovitošću.

Iz tog razloga, stručnjakinja mrežne publikacije BelNovosti, kuharica Julija Arkhipova, postavlja pitanje: zašto sve domaćice ne znaju da jelo možete učiniti još ukusnijim i primamljivijim zahvaljujući najobičnijem škrobu?

Doznajmo zajedno zašto ovaj neočekivani sastojak staviti u mljevene kotlete.

Zamjena za jaja

Ponekad zbog jaja koja se dodaju mljevenom mesu ono postane previše tekuće, a kotleti pregusti.

Škrob nema takvih nedostataka: drži meso zajedno, sprječava da se kotleti raspadnu tijekom prženja, a ostaju mekani, sočni i ne gube oblik.

Fotografija: © Belnovosti

Čuva se duže

Prema kuharima koji aktivno koriste škrob pri pripremi kotleta, oni ostaju svježi nekoliko dana. Cijelo to vrijeme jelo ne gubi kvalitetu i zadržava svoju aromu.

Ispadnu ukusnije i sočnije

Zbog činjenice da uz pomoć škroba vlaga ostaje unutar kotleta, ispadaju mnogo sočniji i ukusniji.

Koliko škroba treba dodati

Na svakih 500 g mljevenog mesa potrebno je 3-4 žlice škroba, što može biti kukuruzni ili krumpirov.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version