Zašto dodati vrhnje u nadjev za kiflice: zanimljiva kulinarska tehnika – rezultat će vas ugodno iznenaditi

Napraviti ukusne sarme prilično je težak zadatak.

Jelo često ispadne nedovoljno sočno i ne baš ukusno.

Punjenje se često pokaže previše suhim, pa čak i neukusnim.

Kako izbjeći takve kulinarske promašaje?

Stručnjak za kulinarsko područje izdanja mreže Belnovosti, kuharica, pekar četvrte kategorije, Yulia Arkhipova, predlaže dodavanje malo vrhnja u nadjev za kiflice.

hrana
Fotografija: © Belnovosti

Kako ispadnu sarme zahvaljujući kremi?

Tekuća masna komponenta sigurno će osloboditi punjenje od suhoće.

Ali sadržaj “omotnica” vrlo često ima nesretnu konzistenciju.

Mala količina vrhnja pružit će jelu sočnost.

Naravno, umjesto mliječnog proizvoda u smjesu riže i mesa možete dodati i običnu vodu.

Ali u ovom slučaju neće se postići važan učinak, što također osigurava krema. Govorimo o dodavanju laganog kremastog okusa jelu.

Kako pravilno dodati vrhnje u nadjev za kiflice

Ne postoje posebne preporuke za količinu dodanog vrhnja. Kuhar mora sam odrediti točnu količinu procjenjujući konzistenciju ažuriranog nadjeva.

Naravno, smjesa se ne smije širiti. Ali isto tako i biti presuh.

Ne brinite da će se “kuglice” koje se formiraju raspasti: vaš cilj je skuhati nadjev, a ne kotlete. Potonji će se držati na mjestu listovima kupusa.

Osjećate se kao da ste ulili previše vrhnja? Ne brinite: problem je riješen dodavanjem male količine žitarica (riža ili griz).

Provjereno od strane urednika

admin/ author of the article

Ja sam talentirani i kreativni novinar specijaliziran za pisanje članaka. Moj zadatak je istraživanje različitih tema, provođenje intervjua, analiza podataka i stvaranje visokokvalitetnog sadržaja koji privlači pažnju čitatelja i inspirira ih na razmišljanje i akciju

Loading...
Zagreba Lajfhaki