Povrće, biljno ulje i sol… Na prvi pogled to je sve što vam je potrebno za pripremu vinaigrette.
Ipak, neki kuhari koriste dodatak koji većina ljudi ne povezuje s popularnom salatom. Govorimo o mlijeku.
Osim toga, u jelo se dodaje mala količina granuliranog šećera.
Neočekivani sastojci čine vinaigrette mnogo ukusnijim.
Koliko mlijeka i šećera dodati
Za jednu porciju salate bit će dovoljna 1 žlica. l. mliječni napitak i jedan prstohvat granuliranog šećera.
Zahvaljujući mlijeku, jelo će dobiti bogatiji i delikatniji okus.
A šećer će pomoći da se bolje otkrije aroma komponenti povrća.
Ne treba se bojati da će granulirani šećer pokvariti jelo čineći ga slatkim: ako se ograničite na samo jedan prstohvat, tada se slatkoća neće osjetiti.
Važna točka: ako odlučite dodati mlijeko u vinaigrette, pazite da u salati nema kiselih krastavaca.
Prethodno smo imenovali neočekivani sastojak koji salatu Mimoza čini mnogo ukusnijom.