Zagreba Lajfhaki

Zašto dodavati maslac u juhu: trik koji će vas iznenaditi

Svaki kuhar ima svoju tajnu kako napraviti odličnu juhu.

Ponekad je sve u tajnim sastojcima.

Mnogi ljudi znaju da komadić maslaca u boršču može značajno poboljšati okus jela, čineći ga mekšim i uravnoteženijim.

Ali vrijedi napomenuti da je ovaj trik prikladan za svaku juhu.

Fotografija: © Belnovosti

Ovaj proizvod ujednačava okus i može djelovati kao dodatni umak u jelu.

Kulinarski stručnjaci napominju da je za kuhanje juhe dopušteno koristiti ne samo maslac, već i maslinovo ulje.

Puno ovisi o sastojcima koji su već u tavi.

Na primjer, ako se dodaju krumpir ili grašak, a konzistencija podsjeća na pire krumpir, tada će maslinovo ulje učiniti okus bogatijim i pomoći da se sve komponente bolje apsorbiraju.

Nekoliko minuta prije kraja kuhanja u juhu možete dodati ulje u malim količinama.

Ranije smo vam rekli zašto juha može ispasti neukusna.

Exit mobile version