Zagreba Lajfhaki

Zašto dodavati sodu u mljevene kotlete: ovako će ispasti kotleti

Dodavanje gazirane vode mljevenim pljeskavicama jednostavan je način da poboljšate jelo.

Zahvaljujući “cvrčećoj” tekućini, kotleti će ispasti ukusniji.

Osim toga, jelo dobiva izvrsnu konzistenciju koja će zadovoljiti i najzahtjevnijeg gurmana.

O pravilima dodavanja gazirane vode govorila je Yulia Arkhipova, stručnjak za kulinarsku publikaciju mreže Belnovosti, kuharica i pekar četvrtog razreda.

Kako pravilno dodati sodu u mljeveno meso

Potrebno je pridržavati se određenog omjera sastojaka: po kilogramu mljevenog mesa treba biti 100-150 mililitara sode.

Fotografija: © Belnovosti

Naravno, ne biste trebali koristiti slatko piće, već mineralnu vodu ili običnu gaziranu vodu.

Nakon dodavanja tekućeg dijela, podlogu od kotleta potrebno je dobro promiješati ili čak istući.

Nakon završetka postupka, mljeveno meso treba staviti u plastičnu vrećicu i ostaviti u hladnjaku nekoliko sati.

Zatim u temeljac treba staviti nasjeckani luk. Dobivenu masu treba posoliti. Osim toga, ima smisla dodati svoje omiljene začine.

Kao rezultat, dobit ćete smjesu od koje možete početi raditi kotlete. Dalje, ove “pukove” trebat će pržiti.

Kako će ispasti kotleti?

Prvo, soda će pomoći začinima da bolje razviju svoj okus. To znači da će kotleti ispasti vrlo ukusni.

Drugo, zahvaljujući gaziranoj vodi, jelo će ispasti nevjerojatno nježno i sočno.

Prethodno su navedene greške zbog kojih je kebab ispao tvrd.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version