Zagreba Lajfhaki

Zašto domaćice umaču jetru u kipuću vodu prije kuhanja: ne znaju svi za ovo – koristan trik

Mnogi ljudi odbijaju jesti iznutrice jer ako se nepravilno kuhaju, jetra ostaje žilava i ne osobito ukusna.

Međutim, uz pomoć određenih pravila, ti nedostaci nestaju.

Ali nisu svi trikovi dobro poznati i popularni, podsjeća kuharica Yulia Arkhipova, kulinarski stručnjak u izdanju mreže BelNovosti.

Na primjer, malo ljudi zna zašto jetru treba preliti kipućom vodom prije kuhanja.

Što radi prethodno blanširanje?

Ispostavilo se da će ovaj jednostavan trik pomoći da svaka vrsta jetre postane mekana i sočna. Kipuća voda također će pomoći ukloniti moguće naznake gorčine.

Fotografija: © Belnovosti

Postupak se mora pravilno provesti.

Prvo pripremite jetru na uobičajeni način. Nusproizvod se pere i čisti od suvišnih elemenata u obliku vena i filmova.

Nakon toga iznutrice morate odmah podijeliti na komade koji će biti optimalni za prženje.

Zatim ulijte vruću vodu u posudu i spustite iznutrice na pola minute. Zatim morate uzeti jetru i držati je pod hladnom vodom neko vrijeme.

Prethodno smo govorili o tome kako pripremiti klasičnu salatu od povrća.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version