Zagreba Lajfhaki

Zašto gurmani kavi dodaju sol, papar i kakao: iznenadit ćete se

Od mnogih poznavatelja kave ponekad možete čuti nevjerojatno zanimljive preporuke u vezi pripreme napitka.

Doista, u većini slučajeva uvodimo samo šećer, cimet i mlijeko.

Međutim, kuharica Yulia Arkhipova, stručnjakinja za pitanja kuhanja u izdanju mreže BelNovosti, vjeruje da se mogu uvesti zanimljivije komponente za poboljšanje kvalitete pića.

Koje neobične sastojke možete uvesti?

Sol

Mnogi će pomisliti da je ovo neka vrsta greške: teško je zamisliti okus kave sa soli. Međutim, ovo je vrlo poznata metoda među gurmanima.

Prstohvat omogućuje da se okus napitka od kave razvije što je više moguće.

Fotografija: © Belnovosti

Papar

Najbolje je dodati malu količinu klasičnog crnog papra jer je idealan za crnu kavu. Piće će ispasti malo pikantnije, bogatije i aromatičnije nego što smo navikli.

Ali ne bi trebalo biti nikakve oštrine.

Kakao

Ova je opcija savršena za one koji vole duboke nijanse okusa koje se međusobno zamjenjuju. Kakao ima bogat, svijetli okus.

Stoga ga možete sa sigurnošću dodati u šalicu kave.

Ranije smo govorili o tome što možete dodati presoljenoj juhi.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version