U većini slučajeva kuhana repa koristi se za salate, jer je njihov okus ugodniji.
Međutim, mnogima je proces kuhanja naporan.
Potrebno je dugo vremena i nisu svi zadovoljni konačnim rezultatom, napominje kuharica Yulia Arkhipova, stručnjakinja za kulinarska pitanja u izdanju mreže BelNovosti.
Stoga svaka domaćica pokušava pronaći način koji će smanjiti vrijeme kuhanja i poboljšati kvalitetu povrća. Za to se često koristi kocka leda.
Kako pravilno koristiti metodu?
Kako bi se cikla brže skuhala i ravnomjerno skuhala, uobičajeno je tijekom kuhanja povremeno dodati kockicu leda.
Promjene temperature omogućuju postizanje željenih rezultata bez puno truda.
Ako pri ruci nema leda, možete se ograničiti na malu količinu hladne vode: učinak će biti približno isti.
Tijekom procesa kuhanja, voda ili led se dodaju 2-3 puta.
Otprilike ista metoda se prakticira kod kuhanja graška.
Ranije smo pričali o 3 trika koji će poboljšati okus ječmene kaše.