Zagreba Lajfhaki

Zašto iskusne domaćice dodaju kockicu leda kada kuhaju ciklu za salatu: ne znaju svi za ovo

U većini slučajeva kuhana repa koristi se za salate, jer je njihov okus ugodniji.

Međutim, mnogima je proces kuhanja naporan.

Potrebno je dugo vremena i nisu svi zadovoljni konačnim rezultatom, napominje kuharica Yulia Arkhipova, stručnjakinja za kulinarska pitanja u izdanju mreže BelNovosti.

Stoga svaka domaćica pokušava pronaći način koji će smanjiti vrijeme kuhanja i poboljšati kvalitetu povrća. Za to se često koristi kocka leda.

Kako pravilno koristiti metodu?

Kako bi se cikla brže skuhala i ravnomjerno skuhala, uobičajeno je tijekom kuhanja povremeno dodati kockicu leda.

Fotografija: © Belnovosti

Promjene temperature omogućuju postizanje željenih rezultata bez puno truda.

Ako pri ruci nema leda, možete se ograničiti na malu količinu hladne vode: učinak će biti približno isti.

Tijekom procesa kuhanja, voda ili led se dodaju 2-3 puta.

Otprilike ista metoda se prakticira kod kuhanja graška.

Ranije smo pričali o 3 trika koji će poboljšati okus ječmene kaše.

Provjereno od strane urednika
Exit mobile version